PRESS


MADE IN CHINA - critics

MADE IN CHINA 

KINO
2008.10.01.

Az ÉS-ben jól festene a kínai üzletasszonnyal készített érdekes interjú, színpadi megjelenítéshez viszont kevés, legfeljebb elmondani lehet, játszani nincs mit. Láng Annamária ezt is teszi, igen dicséretes leleménnyel azonban zenével némileg dramatizálja az anyagot. 

A Halastó-Kutúrfürdőben adott szerzői koncertjével már komoly figyelmet keltett huszonéves Sztojanov Georgi zenéje a szöveget kiemelő, ellenpontozó kíséret szerepéből fokozatosan kiemelkedve, gitár-effektusok, énekelt frázisok, háromszólamú vokál és komplett áriák révén a produkciót zenedrámai szintre transzformálja. Koltai Kata gitárjátéka aláfesti, tagolja a prózát, Bodrogi Éva tökéletes intonációval énekli az ördöngős énekszólamot. 

Hangban, játékban egyaránt átütően szuggesztív, minden megszólalása életveszélyesen hasít, a"sikerélmény"-ária feledhetetlen csúcspontja az előadásnak. 
Láng Annamária rendezése végig tartani tudja a feszültséget, számos ötlettel vizualizálva, szünetekkel is élénkítve a 
tempót. 
Sajnáljuk, hogy éppen a szöveg legszebb részei, a rokonokhoz, jótevőkhöz kötődő,a mi kultúr/?/körünkben kevéssé ismert, szeretetteli hála momentumai nem lettek énekbeoltva. 
Az ígéretes produkció nagyszerű felütése a KINO későbbi bemutatóinak, alkotóitól pedig felajzva várunk újabb művet. Több szereplővel, éles szituációkkal legyen drámaibb,de a zene /siker!/élménye semmiképpen se maradjon ki.

Forrás: http://www.toptipp.hu/zene/kortars.htm