Dedications, world premiers

2012. április 15-én a FUGA- Budapesti Építészeti Központban kerül megrendezésre a                          Kor-társasjáték című koncert, melyen a Mezítlábas Zenészek számára komponált művek hangoznak el.

A hat éve működő együttes nagy rendszerességgel dolgozik együtt fiatal magyar szerzőkkel, és ennek a munkának a gyümölcse, hogy mostanra egy teljes kétrészes koncertet megtöltenek a nekik komponált művek.

Ezek a művek hangzanak el –mintegy az előző hat év összegzéseként- a FUGA-ban rendezett koncerten. A művek közül is különösen olyanokat választottak, melyek az utóbbi egy évben íródtak, és még nem hangozhattak el koncertteremben, így a koncert jelentős része ősbemutató.

A koncertet nem csak az ősbemutatók teszik különlegessé, hanem a művek között elhangzó zenei játékok és közös improvizációk, melyek az elhangzó művekre reflektálnak, és melyeket a zeneszerzők és az előadók együtt alkotnak meg.                                                                                           

Erre az interaktivitásra utal a hangverseny címe is: Kor-társasjáték

A műsor:

Sztojanov Georgi: Haikuk -ősbemutató

Zombola Péter: Éjjelek -ősbemutató

Sztojanov Georgi: Szvit nyolchúros gitárra

Cser Ádám: Dalok -ősbemutató

Tornyai Péter: About time

Kondor Ádám: Magic -ősbemutató

Bolcsó Bálint:Gitter –ősbemutató

A koncert előadói:

Bodrogi Éva – ének, Koltai Katalin – gitár,  Bartek Zsolt – klarinét,  Rohmann Ditta – cselló,  Bolcsó Bálint – élő elektronika, Sztojanov Georgi – ének, Varga Ferenc – hegedű